HANNAH SVENSSON MUSIC 2017-09-06T11:59:08+00:00

NYTT ALBUM 14 SEPT

”På mitt senaste album Pictures In Mind har jag helt enkelt låtit en annan sida av mig själv komma fram än den på mina tidigare album. Det finns så mycket musik, människor och händelser som inspirerat mig genom livet och det är detta jag varit tvungen att få ur mig. Albumet är ett resultat utav detta.

Pictures In Mind är temat som genomsyrar skivan, inte minst då jag ser varje låt i form av bilder inuti mitt huvud. Det är dessa bilder jag gestaltat i målningarna som hör till låtarna på skivan. Tanken är därför också att Pictures In Mind kommer finnas som en konstutställning, där musiken och målningarna hör ihop.

Detta album är också mitt första med endast egenskriven musik och det är låtar som handlar om personer jag träffat, personer jag förlorat, tankar om livet och vilka val man gör och vem man är. Flera av låtarna är skrivna under dagar då jag inte sett livet från dess ljusa sida, när jag känt mig låg i energin och gärna romantiserar det som varit. Istället för att blicka framåt har jag vänt mig bakåt och inåt, vilket förstås är smärtsamt i stunden men för mitt låtskrivande har det varit en fördel. Framförallt har albumet stärkt min relation till mig själv..

Hannah målar med musik på ny cd

Jazz och Hannah Svensson har länge varit självklart. Men i hennes musikaliska liv finns också öra för Bob Dylan, John Mitchell och Simon & Garfunkel. Torsdag den 14 september släpper hon […]

RELASESPELNING ”PICTURES IN MIND” DEN 14 SEPT

Relasespelning på Nefertiti i Göteborg den 14 september.
Medverkande:
Hannah Svensson – s, p.
Filip Jers – munspel.
Per Ödberg – g.
Jan Eriksson – pedal steel.
Erik Oscarsson – b.
Isak Cronholm – tr.
Maria Janfalk – kör.
Rebecca […]