KONSTNÄREN HANNAH SVENSSON

Under större delen av mitt liv har jag tecknat och målat. Långt innan jag fick upp ögonen för sången var måleriet mitt första kreativa uttrycksmedel men det skulle sedan komma att läggas på is till relativt nyligen.

När jag var sjutton år började min musikaliska resa ta fart och jag lät musiken och sången leda mig genom livet utan att egentligen reflektera så mycket på vart jag skulle landa, så är det på sätt och vis ännu. Det ena ledde helt enkelt till det andra och idag lever jag ett liv som frilansande sångerska. Det är en fantastiskt spännande, varierande, inspirerande och rolig tillvaro men det är också en oregelbunden tillvaro med mycket resande.

För några år sedan hade jag en period av intensivt arbete vilket ledde till att jag behövde hitta ett sätt kunna koppla av, samtidigt som jag blivit inspirerad av att börja måla igen efter att jag varit på olika konstutställningar. Någonstans då, hittade jag tillbaka till något som jag hade glömt av hur mycket jag saknat; det var flowet som uppstår när man arbetar med ett konstverk, känslan av att vara här och nu i en konversation med sig själv som jag älskar. En liknande känsla som jag upplever genom musiken och idag är konsten och musiken som ett slags yin och yang för mig.

Jag arbetar främst med akvarell, tusch och akryl. Det har varit naturligt för mig att koppla samman konst och musik i mina målningar genom mitt Jazztema och även på mitt album Pictures In Mind där varje låt på skivan har ett tillhörande konstverk.
I min Jazzkonst har jag inspirerats av de stora och tidlösa stjärnorna på jazzhimlen, dom som gjort egensinniga avtryck, nya musikstilar, banbrytande milstolpar och format jazzhistorien till vad jazz är idag.

Kommande utställningar hittar du under NYHETER/BLOGG

NYHETER/BLOGG

GALLERI